Just nu
på linjen

5

Heta linjen på Baraprata

Vad är heta linjen?

Historiskt började heta linjen 1982 som ett tekniskt fel i Televerkets växlar. Ungdomar ringde och pratade med varandra på vakanta telefonnummer. I media fick fenomenet snabbt namnet ”heta linjen”. Ryktet om heta linjen spreds snabbt och ungdomar från hela landet fick koppling med varandra.

Mer om heta linjens födelse, liv och nedläggningen 1995 kan du läsa på wikipedia.

Sitt inte ensam. Hoppa in på heta linjen och lufta dina känslor

Barapratas heta linje är mötesplatsen där åsikter luftas ordentligt, eller ett kollektivt chill händer. Frågor, ofta relationsfrågor, som tas upp i P1:s radioprogram Allvarligt talat ligger många varmt om hjärtat. Hur länge kan man dejta någon man egentligen inte är kär i? Kan striptease vara en feministisk handling?

Uppsnack och eftersnack inför kvällens konsert eller spelning som tusentals besökare ska digga öppnar för frågor som ”bästa låten”. Någon är orolig för säkerheten, en annan vill ha sällskap.

Ibland är det skönt att bara lyssna, inte prata. Att slippa känna sig ensam. Att läsa en bok eller scrolla Facebook eller Instagram flöden är godis för ögat och skakar om nerver och hjärta ibland. Men röster är mänskliga och når in i hjärna och hjärtat på ett annat sätt. Kanske hjälper just Barapratas heta linje dig att komma igång med motionspasset eller sussa bättre?

Lätt är det att komma igång, gör som 1982, lyft luren ring 099 99 100.

Det kostar en liten slant på 95 öre/min och som går till att hålla linjen levande med röstplattform, telefonister som kikar in då och då för att kolla att stämningen är god, administration och webbjobb såklart.

Denna webbsida använder cookies för att förbättra din användarupplevelse.

Stäng